Ing. Katarína Moťovská

Bakalářská práce

Identifikácia zákalov vo víne a ich príčiny

Identifikace zákalů ve víně a jejich příčiny
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje výskytu zákalů ve víně a možnostem jejich včasného zjištění a následného odstranění. Zákal představuje vadu vína, která může vznikat již ve vinicích nebo v následných procesech zpracování hroznů při výrobě vína. Podle původu se rozdělují zákaly na kovové, bílkovinné, krystalické, mikrobiální, fenolové. Mikrobiologické zákaly jsou způsobeny bakteriemi a kvasinkami a nejčastější …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the occurrence of turbidity in wines and the possibilities of their early detection and subsequent removal. Turbidity is a wine defect that can occur in vineyards or in subsequent grape processing in wine production. According to the origin, turbidities are divided into metal, protein, crystalline, microbial, phenolic. Microbiological cataracts are caused by bacteria …více
Abstract:
Táto bakalárska práca sa venuje výskytu zákalov vo vínach a možnostiam ich skorého odhalenia a následného odstránenia. Zákal predstavuje vadu vína, ktorá môže vznikať už vo viniciach alebo v následných procesoch spracovania hrozna pri výrobe vína. Podľa pôvodu sa rozdeľujú zákaly na kovové, bielkovinové, kryštalické, mikrobiálne, fenolické. Mikrobiologické zákaly sú spôsobené baktériami a kvasinkami …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
  • Oponent: Patrik Zatloukal, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství