Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček – Kateřina Romanská
Kateřina Romanská
Bachelor's thesis
Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček
Factors affecting meat quality in guinea fowls
Anotácia:
Předpokládá se, že produkce a spotřeba drůbežího masa se bude nadále zvyšovat i v budoucnu. Z tohoto důvodu se v poslední době zvyšuje produkce masa pocházející z alternativních druhů drůbeže, mezi které se řadí perličky. Existují názory, že by perličky mohly v budoucnu konkurovat kuřecímu masu. Jedním z důvodů je ten, že maso perliček má lepší nutriční složení než maso kuřecí. Obsahuje více bílkovin …viacAbstract:
Poultry production and consumption is expected to increase in the future. For this reason, the production of meat from alternative types of poultry, including guinea fowl, has recently been on the rise. Some claim that guinea fowls could compete with chickens in the future. One of the reasons is that guinea fowl meat has a better nutritional composition than chicken meat. It contains more protein, …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 5. 2023
- Vedúci: doc. Ing. Lukáš Zita, Ph.D.
- Oponent: Adam Kraus, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Genetické markery kalpainy a kalpastatity a kvalita masa u různých druhů hospodářských zvířat
Filip Dytrt -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková -
Kvalita masa z pohledu histochemických analýz
Zuzana Štemberková -
Kvalita masa u kachen vykrmovaných v různých podmínkách chovu
Dorota Hanáková -
Kvalita masa prasat s rozdílným genotypem
Michaela Trojanová -
Kvalita masa králíků s rozdílnou technikou krmení
Tereza Cyrani -
Pastevní výkrm kuřat a kvalita masa
Eliška Suchanová
Názov
Vložil
Vložené
Práva