Bakteriociny a jejich aplikace v potravinářském a farmaceutickém průmyslu – David Tesarčík
David Tesarčík
Bakalářská práce
Bakteriociny a jejich aplikace v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Bacteriocins and their use in the food industry and pharmacy
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá bakteriociny, jejich současným používáním a potenciálním využitím v budoucnu v oblasti potravinářství a farmacie. V první části se práce zabývá jejich obecným popisem, chemickými i biologickými vlastnosti. Ekologickým významem a syntézou. Dále shrnuje jejich rozdělení do jednotlivých skupin a podskupin. Stručně jsou zde uvedeni někteří konkrétní zástupci jednotlivých …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with bacteriocins, their current utilisation and potential use in the future at food industry and pharmacy. The first part of the thesis focuses on their general description, their chemical and biological properties,as well as on their ecological importance and synthesis. Than it summarises their distribution to individual classes and subclasses. There are briefly mentioned …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Jana Simonová, Ph.D.
- Oponent: Veronika Neřádová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin