Aromatické látky v tramínových odrůdách révy vinné – Bc. Jiří Sedlář
Bc. Jiří Sedlář
Diplomová práce
Aromatické látky v tramínových odrůdách révy vinné
Aromatic substances in Traminer varieties of grapevine
Anotace:
AbstraktCílem práce je prostudovat literaturu týkající se aromatických látek v tramínových odrůdách révy vinné. Při vypracování jsem se zaměřil na terpenické látky, které jsou nejvýznamnější složkou aromatu těchto odrůd.Ke studiu jsem použil hrozny odrůd Tramín červený, Tramín kořenný, Děvín a Pálavu. U Tramínu kořenného posuzuji hodnotu obsahu terpenických látek v závislosti na době naležení na rmutu …víceAbstract:
AbstractThe aim of the thesis is to examine literature related to terpene compounds in Traminer grape varieties of wine. During the elaboration I focused on terpenic substances, which are the most important ingredient of these varieties.For the study I used the grapes of the Gewürztraminer, Děvín and Pálava. I assess the value of the terpenic substances in the mash of Gewürztraminer depending on the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva