Výskyt patogenních bakterií ve výrobcích z jedlého hmyzu – Zuzana Váchová
Zuzana Váchová
Bakalářská práce
Výskyt patogenních bakterií ve výrobcích z jedlého hmyzu
Occurence of pathogenic bacteria in edible insect products
Anotace:
Stálý populační růst vede k poptávce po alternativních zdrojích bílkovin, jedlý hmyz se do budoucna jeví jako dobrý udržitelný zdroj bílkovin, ale i dalších živin. Konzumace hmyzu však může mít svá mikrobiologická rizika, kterým je potřeba předcházet. V dnešní době není dostatek studií, které by se zabývaly bezpečností konzumace jedlého hmyzu. Jedlý hmyz se legislativně řadí do nových potravin, avšak …víceAbstract:
Continuous population growth leads to a demand for alternative sources of protein; edible insects appear to be a good sustainable source of protein and other nutrients in the future. However, the consumption of insects can possess the microbiological risks, which need to be prevented. In the present day, there is lack of studies concerning the safety of consumption of edible insects. Edible insects …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Roman Švejstil, PhD.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VÁCHOVÁ, Zuzana. \textit{Výskyt patogenních bakterií ve výrobcích z jedlého hmyzu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/krixic/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva