Hodnocení průběhu ztrát masa v průběhu skladování – Bc. Michal WNUK
Bc. Michal WNUK
Master's thesis
Hodnocení průběhu ztrát masa v průběhu skladování
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit hmotnostní ztráty masa během skladování, zejména pak během zchlazování za 24 hodin po porážce. V teoretické části je popsána historie vzniku a vývoje Přeštického černostrakatého plemene prasat, dále jsou v práci podrobněji zpracovány údaje o chemickém složení masa, průběhu porážky a metodách zchlazování masa. Praktická část se zabývala vyhodnocením hmotnostních …moreAbstract:
The aim of this study was to evaluate weight losses of pork meat during storage, especially during the chilling proces 24 hours after slaughter. In the theoretical part there are described the history of the origin and development of Prestice black-pied pig, the chemical composition of meat, slaughtering and chilling. The practical part dealt with the evaluation of weight losses in pig carcasses after …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
WNUK, Michal. \textit{Hodnocení průběhu ztrát masa v průběhu skladování}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2017. Available from: https://theses.cz/id/kt9v5e/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
WNUK, Michal. Hodnocení průběhu ztrát masa v průběhu skladování. Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Animal husbandry / Animal husbandry
Theses on a related topic
-
Využití plemene přeštické černostrakaté v hybridizačním programu prasat
Vojtěch Jeřábek -
Realizace programu uchování přeštického černostrakatého plemene prasat
Alena PROVAZNÍKOVÁ -
Kvalita masa u plemene přeštické černostrakaté
Anna Grosmanová -
Zhodnocení reprodukce a vlastní užitkovosti v nukleovém chovu přeštického černostrakatého plemene
Blanka JANEČKOVÁ -
Přeštické černostrakaté prase - genetický živočišný zdroj
Andrea LIŠKOVÁ -
Analýza genetického zdroje: přečtické černostrakaté prase
Klára HYŠPLEROVÁ -
Ekonomika výkrmu prasat
Alžběta Brodská -
Pokrok v omezování jakostních odchylek vepřového masa
Lucie Mitlenerová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights