Bílkoviny v rostlinných zdrojích a možnosti jejich stanovení – Radka Znebejánková
Radka Znebejánková
Bachelor's thesis
Bílkoviny v rostlinných zdrojích a možnosti jejich stanovení
Proteins in plant sources and possibilities of their determination
Abstract:
Tato bakalářská práce byla vypracována v letech 2019 a 2020 na ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů Mendelovy univerzity v Brně. Práce pojednává o skladbě rostlinných bílkovin, popisu jejich funkcí, sktruktuře, vlastností a výživové hodnotě, kde se zjišťuje čistá využitelnost bílkoviny, biologická hodnota, stravitelnost, aminokyselinové skóre a hodnota základního aminokyselinového …moreAbstract:
This bachelor's thesis was prepared in 2019 and 2020 at the Department of Postharvest Technology of Horticultural Products of Mendel University in Brno. The bachelor thesis deals with the composition of plant proteins, description of their functions, structure, properties and nutritional value, where the net usability of the protein, biological value, digestibility, amino acid score and the value of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Reader: Tomáš Komprda, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources