Bílkoviny v rostlinných zdrojích a možnosti jejich stanovení – Radka Znebejánková
Radka Znebejánková
Bachelor's thesis
Bílkoviny v rostlinných zdrojích a možnosti jejich stanovení
Proteins in plant sources and possibilities of their determination
Anotácia:
Tato bakalářská práce byla vypracována v letech 2019 a 2020 na ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů Mendelovy univerzity v Brně. Práce pojednává o skladbě rostlinných bílkovin, popisu jejich funkcí, sktruktuře, vlastností a výživové hodnotě, kde se zjišťuje čistá využitelnost bílkoviny, biologická hodnota, stravitelnost, aminokyselinové skóre a hodnota základního aminokyselinového …viacAbstract:
This bachelor's thesis was prepared in 2019 and 2020 at the Department of Postharvest Technology of Horticultural Products of Mendel University in Brno. The bachelor thesis deals with the composition of plant proteins, description of their functions, structure, properties and nutritional value, where the net usability of the protein, biological value, digestibility, amino acid score and the value of …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Oponent: Tomáš Komprda, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticulture / Quality of plant food sources