Bc. Lesia Tarasovych

Bachelor's thesis

Nazvanija bljud russkoj nacionalnoj kuchni i ih češskych ekvivalentov: sopostavitelnyj aspekt

Naming of Dishes of Russian Cuisine and their Czech Equivalents: Comparative Aspect
Abstract:
The main aim of the bachelor thesis entitled «Naming of dishes of Russian national cuisine and its Czech equivalents: comparative aspect» is the analysis of Russian dishes and their Czech equivalents in terms of complete equivalence of names of Russian and Czech dishes, from the viewpoint of grammatical structure of their name and in terms of the origin of their names. The work also features international …more
Abstract:
Hlavním cílem bakalářské diplomové práce s názvem « Pojmenování jídel ruské národní kuchyně a jejích českých ekvivalentů: srovnávací aspekt» je analýza ruských jídel a jejich českých ekvivalentů z pohledu úplné rovnocennosti názvů ruských a českých jídel, z hlediska gramatické struktury jejich pojmenování a z hlediska původu jejich názvů. Práce také charakterizuje světovou kuchyni a popisuje rozmanitost …more
 
 
Language used: Russian
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2014

Thesis defence

  • Date of defence: 9. 6. 2014
  • Supervisor: Mgr. Olga Berger

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta