Bc. Zuzana KURKOVÁ

Diplomová práce

Vliv přijmu tekutin na výsledek měření složení těla metodou bioelektrické impedance

Effect of fluid intake on the measurement of body composition by bioelectrical impedance.
Anotace:
Metoda bioimpedanční analýzy (BIA) je v současnosti velmi rozšířenou metodou pro odhad tělesného složení, ale také ke zjištění tělesné kondice jedince. Jednou z hlavních proměnných, které můžeme touto metodou změřit je celková tělesná voda (TBW). Součastně je však metoda BIA velmi citlivá na změny hydratace organismu, což dokazují také zásady pro správné měření, které se z velké části týkají právě …více
Abstract:
Bioimpedance analysis method (BIA) is currently the most commonly used method for estimating body composition, but also to determine the physical condition of the individual. One of the main variables that can be measured by this method is total body water (TBW). BIA method is very sensitive to changes in hydration, which shows the principle for the correct measurement which relate mainly hydration …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 12. 2013
Zveřejnit od: 13. 12. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Doc. Petr Kutáč, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KURKOVÁ, Zuzana. Vliv přijmu tekutin na výsledek měření složení těla metodou bioelektrické impedance. Ostrava, 2013. diplomová práce (Mgr.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.12.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 13. 12. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ

Přírodovědecká fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Biologie / Učitelství Biologie - Tělesné výchovy a sportu pro střední školy