Veronika Vaníčková

Bakalářská práce

Ověření kávové sedliny jako antimikrobiální látky pro inhibici růstu patogenních mikroorganismů

Validation of Spent Coffee Grounds as an Antimicrobial Substance to Inhibit the Growth of Pathogenic Microorganisms
Anotace:
Káva je nejvíce obchodovanou surovinou na světě a to hlavně díky své nezaměnitelné chuti. Oblíbené kávové nápoje jsou připravovány po zpracování plodů kávovníku, při kterém však vznikají i odpadní produkty, které při hromadění v životním prostředí představují velký problém. Nejvýznamnější částí kávového odpadu je právě kávová sedlina. Tato práce se zaměřuje na potenciální využití kávové sedliny a …více
Abstract:
Coffee is the most traded commodity in the world, mainly due to its special taste. The popular coffee drinks are prepared after processing the fruit of the coffee tree. However, waste products are also produced that accumulate in the environment and cause a major ecological problems. The most important part of coffee waste is the spent coffee grounds (SCG). This work focuses on the potential use of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2024
  • Vedoucí: Mgr. Stanislava Voběrková, Ph.D.
  • Oponent: Magdalena Daria Vaverková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta