Vplyv znižovania obsahu soli na technologickú, hygienickú a senzorickú akosť mletých mäsových výrobkov – Bc. Klaudia Kertysová
Bc. Klaudia Kertysová
Diplomová práce
Vplyv znižovania obsahu soli na technologickú, hygienickú a senzorickú akosť mletých mäsových výrobkov
Vliv snižování obsahu soli na technologickou, hygienickou a senzorickou jakost melnených masných výrobků
Anotace:
V této diplomové práci s názvem ,, Vliv snižování obsahu soli na technologickou, hygienickou a senzorickou jakost melnených masných výrobků "se v teoretické části rozebírá jakost masa, charakteristika a dělení masných výrobků tradičním způsobem a podle legislativních norem. Dále jsou charakterizovány suroviny a jednotlivé technologické kroky potřebné k výrobě mletých masných výrobků. Konkrétněji je …víceAbstract:
In this diploma thesis entitled "Influence of salt reduction on technological, hygienic and sensory quality of minced meat products" the theoretical part discusses the quality of meat, characteristics and division of meat products in the traditional way and according to legislative standards. Furthermore, the raw materials and individual technological steps necessary for the production of minced meat …víceAbstract:
V tejto diplomovej práci s názvom ,,Vplyv znižovania obsahu soli na technologickú, hygienickú a senzorickú akosť mletých mäsových výrobkov“ sa v teoretickej časti rozoberá akosť mäsa, charakteristika a delenie mäsových výrobkov tradičným spôsobom a podľa legislatívnych noriem. Ďalej sú charakterizované suroviny a jednotlivé technologické kroky potrebné na výrobu mletých mäsových výrobkov. Konkrétnejšie …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Robert Gál, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KERTYSOVÁ, Klaudia. \textit{Vplyv znižovania obsahu soli na technologickú, hygienickú a~senzorickú akosť mletých mäsových výrobkov}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/kxli7k/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Effects of semi-permeable bag ageing on the physiochemical and sensory quality of common eland meat
Tumelo Moyo -
Analysis of selected parameters affecting the quality of dried rabbit meat
Oyinkansola Folarin -
Effect of dry and wet ageing on the physical and sensory quality of common eland meat.
Glindys Virginia Luciano Martinez -
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Captive bolt or free bullet? An influence of fallow deer slaughter on behaviour, physiology and meat quality
Aline Dos Santos Lanes -
Use of Plant Extracts to Extend the Shelf Life of Meat in Tropics and Subtropics in South America: The Case Study of Brazil
Lucie Štěpánková -
Technologie výroby a porovnání jakostních parametrů Špekáčků v závislosti na obsahu soli
Pavla Doleželová -
Vliv snižování obsahu soli na senzorickou kvalitu játrových paštik
Sandra Adamusová