Adéla BALGOVÁ
Bachelor's thesis
Organoleptická stabilita piva
Organoleptic stability of beer
Abstract:
Předložená bakalářská práce popisuje historii piva v Českých zemích od starověku až po současnost. Charakterizovány jsou suroviny používané při výrobě piva a technologický postup vedoucí k finálnímu produktu. Dále jsou uvedeny nejvýznamnější skupiny senzoricky aktivních látek piva a vybrané chemické reakce, k nimž dochází během stárnutí piva. V poslední části práce jsou popsány možnosti zvyšování senzorické …moreAbstract:
Presented bachelor thesis describes the history of beer in Czech lands from antiquity up to this day. The materials used during the beer production and technological process in the brewing are also characterised. The main part of this works represents the specification of the most significant groups of sensory active compounds as well as selected chemical reactions accompanying the beer aging. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier:
22747
Thesis defence
- Date of defence: 16. 6. 2011
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
BALGOVÁ, Adéla. Organoleptická stabilita piva. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Možnosti zvýšení senzorické stability nefiltrovaného piva
Kateřina Voldřichová -
Vliv použití netradičních surovin na kvalitu piva
Barbora Češpivová -
Vliv obalového materiálu na stárnutí piva
Iveta Černošková -
Geografie piva - zhodnocení prostorového rozložení restauračních zařízení dle nabídky točeného piva v SO ORP Tachov
Sabina HENDRICHOVÁ -
Pivovarnictví a analýza piva
Jana Vosmeková -
Ekonomika výroby piva v konkrétním provozu a jeho tržní zhodnocení
Otakar Semerák -
Vliv vnímání značky a původu piva na spotřebitelské chování
Dominika Vavřincová -
Speciální a neobvyklá piva, nový směr českého pivovarnictví
Jana Sandová