Adéla BALGOVÁ
Bachelor's thesis
Organoleptická stabilita piva
Organoleptic stability of beer
Anotácia:
Předložená bakalářská práce popisuje historii piva v Českých zemích od starověku až po současnost. Charakterizovány jsou suroviny používané při výrobě piva a technologický postup vedoucí k finálnímu produktu. Dále jsou uvedeny nejvýznamnější skupiny senzoricky aktivních látek piva a vybrané chemické reakce, k nimž dochází během stárnutí piva. V poslední části práce jsou popsány možnosti zvyšování senzorické …viacAbstract:
Presented bachelor thesis describes the history of beer in Czech lands from antiquity up to this day. The materials used during the beer production and technological process in the brewing are also characterised. The main part of this works represents the specification of the most significant groups of sensory active compounds as well as selected chemical reactions accompanying the beer aging. The …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22747
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BALGOVÁ, Adéla. Organoleptická stabilita piva. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti zvýšení senzorické stability nefiltrovaného piva
Kateřina Voldřichová -
Vliv použití netradičních surovin na kvalitu piva
Barbora Češpivová -
Vliv obalového materiálu na stárnutí piva
Iveta Černošková -
Geografie piva - zhodnocení prostorového rozložení restauračních zařízení dle nabídky točeného piva v SO ORP Tachov
Sabina HENDRICHOVÁ -
Pivovarnictví a analýza piva
Jana Vosmeková -
Ekonomika výroby piva v konkrétním provozu a jeho tržní zhodnocení
Otakar Semerák -
Vliv vnímání značky a původu piva na spotřebitelské chování
Dominika Vavřincová -
Speciální a neobvyklá piva, nový směr českého pivovarnictví
Jana Sandová