Vliv síření na vznik sloučenin vázajících SO2 ve víně – Bc. Andrej Holka
Bc. Andrej Holka
Master's thesis
Vliv síření na vznik sloučenin vázajících SO2 ve víně
Effects of Sulfiting on Formation of Compounds Binding SO2 in Wine
Abstract:
Tématem této práce bylo měření vlivu velikosti dávek oxidu siřičitého, přidaného do moštu, na tvorbu karbonylových sloučenin. Pojednává o enologických vlastnostech oxidu siřičitého. V jednotlivých kapitolách jsou popsány jeho formy a jejich účinky ve víně. Práce se podrobně věnuje karbonylovým sloučeninám, které se s oxidem siřičitým významně váží. Pojednává o jejich vzniku a možnosti ovlivnění jejich …moreAbstract:
The thesis focuse on the effect of dose levels of sulfur dioxide in the must on the formation of carbonyl compounds. Futhermore it is concerned with oenological properties of sulfur dioxide, its forms and effects on wine. The thesis corroborates in detail carbonyl compounds bind sulfur dioxide and discusses their origin and various options to affect their quantity. Substances that may partially replace …moreAbstract:
Táto práca bola zameraná na vplyv veľkosti dávok oxidu siričitého do muštu na tvorbu karbonylových zlúčenín. Pojednáva o enologických vlastnostich oxidu siričitého. V jednotlivých kapitolách sú popísané jeho formy a ich účinky vo víne. Práca sa podrobne venuje karbonylovým zlúčeninám, ktoré sa s oxidom siričitým významne viažu. Pojednáva o ich vzniku a možnostiach ovplyvnenia ich množstva. Venuje sa …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta
- Reader: Miroslav Horák, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Oxid siřičitý ve vinařské technologii.
Lubomír Ivičič -
Látky vázající oxid siřičitý ve víně
Martina Petrjánošová -
Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína
Katarína ANETOVÁ -
Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín
Ondřej Tureček -
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Antonín Ivan -
Použití vybraných přírodních alternativ k oxidu siřičitému při výrobě vína.
Miroslav Šibrava -
Možnosti snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně
Pavel Zálešák -
Vliv oxidu siřičitého na transformaci cukrů a dalších karbonylových sloučenin v reakcích neenzymového hnědnutí
Huong Thu Leová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights