David Beneš
Bachelor's thesis
Výroba šumivých vín v ČR
Sparkling wine produktion in the Czech republic
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je porovnání výroby šumivých vín v České republice a ve světě, zejména v Champagne, s ohledem na používané odrůdy. Popisuje celý proces výroby šumivých vín klasickou metodou, včetně použití enologických přípravků. Následně je uveden pokus srovnávající sekty vyrobené z různých odrůd révy vinné a grafické porovnání výsledků.Abstract:
The aim of this bachelor thesis is to compare the production of sparkling wines in the Czech Republic and in the world, especially in Champagne, with regard to the varieties used. It describes the whole process of sparkling wine production using the classical method, including the use of oenological preparations. An experiment comparing sparkling wines made from different grape varieties and a graphical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 19. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- Reader: Libuše Vrbová, Ing.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture