Hodnocení jakosti jatečných prasat a vepřového masa – Bc. Veronika ROHÁNKOVÁ
Bc. Veronika ROHÁNKOVÁ
Diplomová práce
Hodnocení jakosti jatečných prasat a vepřového masa
Quality evaluation of abattoir pigs and pork
Anotace:
Cílem této práce bylo zhodnotit kvalitu jatečných prasat v podniku Steinhauser Tišnov s.r.o. v letech 2004, 2005, tedy posouzení JUT prasat podle systému SEUROP a následné zpeněžování. Jakost vepřového masa byla hodnocena na mase od čtyř největších dodavatelů podniku. Vycházela jsem z naměřených hodnot vybraných znaků jakosti- pH, obsahu vody, tuku, myoglobinu, amoniaku a ztrát odkapem. Na základě …víceAbstract:
The Aim of this Work was the Quality of Evaluation of slaughtered Pigs in Company Steinhauser Tišnov s.r.o.in years 2004, 2005, then Appreciation of abattoir modified Bodies of Pigs along system SEUROP and resulting Realization. The Quality of Pork was evaluation on Meat from four of the biggest Providers of Company. I went from measured Values of choice Signs of Quality- pH, Water Content, Fat Content …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Zveřejnit od: 31. 5. 2006
Identifikátor:
2272
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2006
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ROHÁNKOVÁ, Veronika. Hodnocení jakosti jatečných prasat a vepřového masa. Zlín, 2006. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza vybraných mateřských vlastností bahnic a porodní hmotnosti jehňat na přežitelnost jehňat, jejich růstové schopnosti a ukazatele jatečné hodnoty
Marek Mach -
Vlastnosti a zpracování klokaního masa
Veronika Kouřilová -
Kvalita a technologie zpracování jehněčího a skopového masa
Adéla Zetková -
Produkce, zpracování a využití kachního masa
Michaela Daňková -
Produkce, zpracování a využití pštrosího masa
Zuzana Paráková -
Vyhodnocení jatečné hodnoty prasat chovaných na rodinné farmě
Lucie Hladká -
Produkce a zpracování drůbeže v české republice
Saviour SIAWELA -
Aktuální problematika zpracování drobů do masných výrobků na tuzemském a světovém trhu
Vojtěch Sečkař