Vyhodnocení jatečné hodnoty prasat chovaných na rodinné farmě – Bc. Lucie Hladká
Bc. Lucie Hladká
Diplomová práce
Vyhodnocení jatečné hodnoty prasat chovaných na rodinné farmě
Evaluation of carcass value of pig breeding on a family farm
Anotace:
Diplomová práce vyhodnocuje ukazatele jatečné hodnoty u prasat chovaných na rodinné farmě. V teoretické části je zpracována literární rešerše k zadanému tématu, kde jsou popsány ukazatelé jatečné hodnoty, vlivy působící na jatečnou hodnotu, zpeněžování jatečných prasat, přístroje používané při klasifikaci jatečných těl. Druhá část práce je věnována stručné charakteristice farmy a jejímu ekonomickému …víceAbstract:
The main aim of this diploma thesis is the evaluation of carcass value indicators of pigs kept on a family farm. The theoretical part contains a literature review which describes carcass value indicators, effect on carcass value, monetization of pigs slaughter and classification instruments used to measure the indicators the carcase. The second part describes short characteristic of the farm and its …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Libor Sládek, Ph.D.
- Oponent: Eva Václavková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agrobyznys
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující kvalitu u vepřového masa
Liliana Kruntová -
Polymorfizmus v genu pro katalytický řetězec gama fosforylázy b kinázy a jeho asociace s ukazateli kvality vepřového masa
Elli Blomberg -
Vliv výživy prasat na kvalitu vepřového masa
Blanka Kyralová -
Vliv hybridní kombinace prasat na kvalitu masa
Gabriela Ondrůšková -
Variabilita genů IGFBP2 a MC4R ve vztahu ke kvalitě masa prasat
Michala Steinerová -
Vybrané ukazatele kvality vepřového masa
Aneta NOVÁKOVÁ -
Faktory ovlivňující kvalitu vepřového masa
Kateřina PÖSINGEROVÁ -
PSE a jeho vliv na kvalitu vepřového masa do 48 hodin po porážce
Aleš PUDIVÍTR