Bc. Jana Žáková

Master's thesis

Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy

The Biogenic Amine Production and Degradation in Brewery Microorganisms
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá produkcí a degradací biogenních aminů (BA) a po-lyaminů (PA) vybranými kmeny pivovarských kvasinek a laktobacilů. Izoláty byly získány od Ústavu pivovarského a sladařského v Praze. Byl proveden screening produkce a degradace biogenních aminů a polyaminů kvasinkami a laktobacily za podmínek in vitro, současně byl sledován vliv přídavku různých BA, PA a aminokyselin v několika …more
Abstract:
This thesis is dealing with the production and degradation of biogenic amines (BA) and polyamines (PA) by selected strains of brewing yeasts and lactobacilli. The isolates were provided by Research Institute of Brewing and Malting in Prague. The screening of production and degradation of BA and PA by brewing yeasts and lactobacilli was carried out at in vitro conditions, the influence of medium type …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2017

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Žáková, Jana. Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology