Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy – Bc. Jana Žáková
Bc. Jana Žáková
Master's thesis
Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy
The Biogenic Amine Production and Degradation in Brewery Microorganisms
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá produkcí a degradací biogenních aminů (BA) a po-lyaminů (PA) vybranými kmeny pivovarských kvasinek a laktobacilů. Izoláty byly získány od Ústavu pivovarského a sladařského v Praze. Byl proveden screening produkce a degradace biogenních aminů a polyaminů kvasinkami a laktobacily za podmínek in vitro, současně byl sledován vliv přídavku různých BA, PA a aminokyselin v několika …moreAbstract:
This thesis is dealing with the production and degradation of biogenic amines (BA) and polyamines (PA) by selected strains of brewing yeasts and lactobacilli. The isolates were provided by Research Institute of Brewing and Malting in Prague. The screening of production and degradation of BA and PA by brewing yeasts and lactobacilli was carried out at in vitro conditions, the influence of medium type …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŽÁKOVÁ, Jana. \textit{Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/l2epu7/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Žáková, Jana. Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech
Klára Škrášková -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek
Zuzana Haasová -
Monitoring výskytu biogenních aminů v RAW potravinách
Petr Bartošek -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Optimalizace provozních podmínek kvašení piva využívající probiotické kvasinky
Bára Šenkárčinová -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva
Tatiana Kochláňová