Bc. Jana Žáková

Master's thesis

Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy

The Biogenic Amine Production and Degradation in Brewery Microorganisms
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá produkcí a degradací biogenních aminů (BA) a po-lyaminů (PA) vybranými kmeny pivovarských kvasinek a laktobacilů. Izoláty byly získány od Ústavu pivovarského a sladařského v Praze. Byl proveden screening produkce a degradace biogenních aminů a polyaminů kvasinkami a laktobacily za podmínek in vitro, současně byl sledován vliv přídavku různých BA, PA a aminokyselin v několika …viac
Abstract:
This thesis is dealing with the production and degradation of biogenic amines (BA) and polyamines (PA) by selected strains of brewing yeasts and lactobacilli. The isolates were provided by Research Institute of Brewing and Malting in Prague. The screening of production and degradation of BA and PA by brewing yeasts and lactobacilli was carried out at in vitro conditions, the influence of medium type …viac
 

Kľúčové slová

biogenní aminy polyaminy kvasinky pivo
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Eva Lorencová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Žáková, Jana. Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology