Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy – Bc. Jana Žáková
Bc. Jana Žáková
Master's thesis
Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy
The Biogenic Amine Production and Degradation in Brewery Microorganisms
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá produkcí a degradací biogenních aminů (BA) a po-lyaminů (PA) vybranými kmeny pivovarských kvasinek a laktobacilů. Izoláty byly získány od Ústavu pivovarského a sladařského v Praze. Byl proveden screening produkce a degradace biogenních aminů a polyaminů kvasinkami a laktobacily za podmínek in vitro, současně byl sledován vliv přídavku různých BA, PA a aminokyselin v několika …viacAbstract:
This thesis is dealing with the production and degradation of biogenic amines (BA) and polyamines (PA) by selected strains of brewing yeasts and lactobacilli. The isolates were provided by Research Institute of Brewing and Malting in Prague. The screening of production and degradation of BA and PA by brewing yeasts and lactobacilli was carried out at in vitro conditions, the influence of medium type …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Žáková, Jana. Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech
Klára Škrášková -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek
Zuzana Haasová -
Monitoring výskytu biogenních aminů v RAW potravinách
Petr Bartošek -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Optimalizace provozních podmínek kvašení piva využívající probiotické kvasinky
Bára Šenkárčinová -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva
Tatiana Kochláňová