Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo – Bc. Adéla HANUŠOVÁ
Bc. Adéla HANUŠOVÁ
Diplomová práce
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Quality evaluation of gluten-free products with a focus on pastries
Anotace:
Tématem této diplomová práce je navrhnout bezlepkovou směs z přirozeně bezlepkových druhů mouky, která bude splňovat technologické a senzorické vlastnosti bezlepkového pečiva. Pro zlepšení struktury byly do těsta přidány výlisky Ostro-pestřce mariánského. Výlisky by měly posílit nutriční hodnotu. V literární části je definována charakteristika pekárenských výrobků, pekařských výrobků bez lepku a suroviny …víceAbstract:
The topic of this diploma thesis is to design a gluten - free mixture made of natu-rally gluten - free types of flour, which will meet the technological and sensory properties of gluten - free pastery. To improve the structure, the milk thistle mol-dings were added to the dough. Pressings should improve nutritional value. The literature section defines the characteristics of bakery products, gluten …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HANUŠOVÁ, Adéla. \textit{Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/l3jrdm/.
Jak správně citovat práci
HANUŠOVÁ, Adéla. Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo. České Budějovice, 2022. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv výlisků ostropestřece mariánského v krmné směsi brojlerových kuřat na sensorickou jakost masa
Kateřina Sedláčková -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Tomáš BRTNA -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Radka OSINKOVÁ -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Aneta BRABENCOVÁ -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Tomáš MARKO -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Helena ZIMMELOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva