Bc. Ladislav Štěpánek

Master's thesis

Vývoj obsahu biogenních aminů v procesu výroby piva

Development of Biogenic Amines Content During Beer Brewing Process
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývala vývojem obsahu biogenních aminů (dále jen BA) v procesu výroby piva a faktory, které mohou ovlivnit celkový obsah BA v konečném pro-duktu. Stanovení obsahu BA byly podrobeny jednotlivé tradiční i netradiční suroviny, kte-ré byly použity při výrobě testovaných vzorků a vybrané meziprodukty výroby 4 druhů piva. Cílem praktické části diplomové práce bylo změřit a stanovit …viac
Abstract:
The current master thesis was focused on the development of biogenic amines (BA) during the production of beer and on the factors which could affect the total content of BA in the end-product. The determination of BA content was done in traditional and untraditional beer-making raw materials, which were applied during the production of the tested samples and selected byproducts.The aim of the practipal …viac
 

Kľúčové slová

Biogenní aminy polyaminy pivo suroviny
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Štěpánek, Ladislav. Vývoj obsahu biogenních aminů v procesu výroby piva. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology