Vývoj obsahu biogenních aminů v procesu výroby piva – Bc. Ladislav Štěpánek
Bc. Ladislav Štěpánek
Master's thesis
Vývoj obsahu biogenních aminů v procesu výroby piva
Development of Biogenic Amines Content During Beer Brewing Process
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývala vývojem obsahu biogenních aminů (dále jen BA) v procesu výroby piva a faktory, které mohou ovlivnit celkový obsah BA v konečném pro-duktu. Stanovení obsahu BA byly podrobeny jednotlivé tradiční i netradiční suroviny, kte-ré byly použity při výrobě testovaných vzorků a vybrané meziprodukty výroby 4 druhů piva. Cílem praktické části diplomové práce bylo změřit a stanovit …viacAbstract:
The current master thesis was focused on the development of biogenic amines (BA) during the production of beer and on the factors which could affect the total content of BA in the end-product. The determination of BA content was done in traditional and untraditional beer-making raw materials, which were applied during the production of the tested samples and selected byproducts.The aim of the practipal …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Štěpánek, Ladislav. Vývoj obsahu biogenních aminů v procesu výroby piva. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech
Klára Škrášková -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek
Zuzana Haasová -
Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví
Vlastimil NOHEJL -
Pivo v ČR. Marketing, preference spotřebitele.
Kateřina Málková -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Pivo – „tekutý chléb“ ze statistického pohledu
Monika Hylenová -
PIVO A JEHO MÍSTO V GASTRONOMII
Daniel Hrůza