Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem – Jana Smitalová
Jana Smitalová
Bachelor's thesis
Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem
Influence of Used Culture on Selected Parameters of Ripened Cheese with Copolymer Coating
Abstract:
Tato práce se zaměřuje na sledování změn vybraných parametrů sýrů zrajících pod kopolymerním nátěrem při využití různých kultur po dobu 84 dní. Jako vybrané kultury byly použity kmeny Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 (biogenní aminy produkující kmen) a Lactobacillus casei CCDM 198 (biogenní aminy degradující kmen).Abstract:
This study focuses on observing the changes of chosen parameters in cheese ripening under copolymer coating with different microbiological cultures. Two different microorganisms were chosen as selected microbiological cultures for study - Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 (strain producing biogenic amine) and Lactobacillus casei CCDM 198 (strain degrading biogenic amine) and the batches of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SMITALOVÁ, Jana. \textit{Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/l64p8t/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Smitalová, Jana. Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Možnosti ovlivnění dekarboxylázové aktivity v systému přírodního sýra
Richard Adámek -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Biogenní aminy - případové studie jejich výskytu
Tereza Matušková -
Vliv sterilizace na obsah heterocyklických aromatických aminů v taveném sýru
Kateřina Grycová -
Vliv receptury a délky zrání na obsah biogenních aminů ve zrajících sýrech
Adéla Trusinová -
Posouzení aktivity protektivní kultury na vývoj obsahu biogenních aminů v sýrech
Natálie Krčmová -
Produkce biogenních aminů v přírodním sýru
Natálie Ogurková