Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem – Jana Smitalová
Jana Smitalová
Bakalářská práce
Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem
Influence of Used Culture on Selected Parameters of Ripened Cheese with Copolymer Coating
Anotace:
Tato práce se zaměřuje na sledování změn vybraných parametrů sýrů zrajících pod kopolymerním nátěrem při využití různých kultur po dobu 84 dní. Jako vybrané kultury byly použity kmeny Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 (biogenní aminy produkující kmen) a Lactobacillus casei CCDM 198 (biogenní aminy degradující kmen).Abstract:
This study focuses on observing the changes of chosen parameters in cheese ripening under copolymer coating with different microbiological cultures. Two different microorganisms were chosen as selected microbiological cultures for study - Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 (strain producing biogenic amine) and Lactobacillus casei CCDM 198 (strain degrading biogenic amine) and the batches of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Smitalová, Jana. Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti ovlivnění dekarboxylázové aktivity v systému přírodního sýra
Richard Adámek -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Biogenní aminy - případové studie jejich výskytu
Tereza Matušková -
Vliv sterilizace na obsah heterocyklických aromatických aminů v taveném sýru
Kateřina Grycová -
Vliv receptury a délky zrání na obsah biogenních aminů ve zrajících sýrech
Adéla Trusinová -
Posouzení aktivity protektivní kultury na vývoj obsahu biogenních aminů v sýrech
Natálie Krčmová -
Produkce biogenních aminů v přírodním sýru
Natálie Ogurková