Sacharidové přílohy z pohledu živin – Bc. Regina Vítková
Bc. Regina Vítková
Bakalářská práce
Sacharidové přílohy z pohledu živin
Carbohydrate side dishes from the perspective of nutrients
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou sacharidových příloh ve výživě člověka. Jednotlivé kapitoly se věnují popisu tradičních i netradičních příloh z pohledu živin a kulinární úpravy. Cílem teoretické částipráce je poskytnout ucelený přehledsacharidových příloh, porovnat jejich nutriční hodnoty, zdůraznit jejich zdravotní přínosya vyhodnotit význam jednotlivých příloh ve výživě člověka. Cílem …víceAbstract:
This bachelor’s thesis focuses on the question of the carbohydrate side dishes in human nutrition. It describes traditional as well as unconventional side dishes in regard to nutrients and culinary processing. The aim of the theoretical part of the thesis is to provide a coherent overview of carbohydrate side dishes, to compare their nutritional value, to stress their health benefits and to evaluate …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/l7ljk/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2016
- Vedoucí: Mgr. Jana Spáčilová
- Oponent: Mgr. Kamila Stýskalíková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Výživová hodnota stravy při onemocnění diabetes mellitus u vězňů VV Olomouc
Pavel Koranda -
Gestační diabetes mellitus z pohledu procesu nutriční péče
Klára Dospivová -
Vliv pohybu na hodnoty glykémie u mladistvých pacientů trpících onemocněním diabetes mellitus I. Typu.
Markéta Kiliánová -
Kulinární úprava luštěnin
Natálie Pečenková -
Změny obsahových látek v brukvovité zelenině při různé kulinární úpravě
Šárka Kuchyňková -
Význam pochutin ve výživě a kulinárních úpravách potravin
Dana Žížalová