Udržitelná strava podle nutričních terapeutů – Kateřina VAKOVÁ
Kateřina VAKOVÁ
Bakalářská práce
Udržitelná strava podle nutričních terapeutů
A sustainable diet according to nutritional therapists
Anotace:
Tématem bakalářské práce je "Udržitelná strava podle nutričních terapeutů". Úvod teoretické části se věnuje konceptu udržitelnosti, její historii a roli v potravinových systémech. Zvláštní pozornost je věnována rostlinné a živočišné stravě v rámci dopadu na životní prostředí a lidské zdraví. Další kapitola se zabývá závažným problémem, kterým je plýtvání potravinami, a s ním související potravinový …víceAbstract:
The topic of the bachelor thesis is "Sustainable diet according to nutritional therapists". The introduction of the theoretical part deals with the concept of sustainability, its history and its role in food systems. Particular attention is paid to plant and animal diets in the context of their impact on the environment and human health. The next chapter deals with the serious problem of food waste …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Nadezhda Borzenko
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VAKOVÁ, Kateřina. Udržitelná strava podle nutričních terapeutů. Ostrava, 2024. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie
Práce na příbuzné téma
-
Udržitelnost v nakládání s potravinovým odpadem ve vybraných domácnostech
Šárka Stašková -
Přístupy a realizace ochrany porostů brambor v systému ekologického zemědělství v oblasti ochrany proti mandelince bramborové a plísni bramboru
Marie Machačová -
Hodnocení zásob a potenciální sekvestrace uhlíku v půdách
Ivan Šebesta -
EU a podpora udržitelného zemědělství a potravinové bezpečnosti v Etiopii v letech 2014-2020
Lenka Kostelecká -
Webová aplikace na výpočet ukazatelů udržitelnosti systémů rostlinné produkce
Vojtěch Krejsa -
Analýza systému rostlinné produkce ve vybraném zemědělském podniku
Jan Trávníček -
Plýtvání potravinami ve školních jídelnách
Anna Štefanová -
Slevové akce a jejich vliv na chování spotřebitelů při nákupu potravin v kontextu plýtvání potravinami
Marek Brodský