Imobilizovaná rekombinantní hyaluronan lyáza (SpHyl) - příprava nosiče pro fragmentační předkolonu – Bc. Kristýna Dlouhá
Bc. Kristýna Dlouhá
Diplomová práce
Imobilizovaná rekombinantní hyaluronan lyáza (SpHyl) - příprava nosiče pro fragmentační předkolonu
Immobilized recombinant hyaluronan lyase (SpHyl) - preparation of the carrier for the fragmentation pre-column
Anotace:
Diplomová práce se zabývá imobilizací rekombinantní hyaluron lyázy (SpHyl) na vybrané magnetické částice. Cílem práce je vyhodnotit účinnost imobilizace, stanovit operační stabilitu a aktivitu enzymů imobilizovaných na těchto částicích. Práce se zaměřuje na přípravu nosiče pro předseparační HPLC kolonu. Teoretická část práce popisuje strukturu, vlastnosti a významu kyseliny hyaluronové. Dále enzymy …víceAbstract:
The thesis deals with the immobilization of recombinant hyaluronidase (SpHyl) on selected magnetic particles. The aim of the thesis is to evaluate the efficiency of immobilization, determine the operational stability, and activity of enzymes immobilized on these particles. The work focuses on the preparation of a carrier for a preseparation HPLC column. The theoretical part of the thesis describes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
- Vedoucí: doc. RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DLOUHÁ, Kristýna. \textit{Imobilizovaná rekombinantní hyaluronan lyáza (SpHyl) - příprava nosiče pro fragmentační předkolonu}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/laqx43/.
Jak správně citovat práci
Dlouhá, Kristýna. Imobilizovaná rekombinantní hyaluronan lyáza (SpHyl) - příprava nosiče pro fragmentační předkolonu . Pardubice, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné do 3. 6. 2027
- Po tomto datu bude práce dostupná: nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin