Bc. Viktor Popp

Diplomová práce

Vliv kmene kvasinek na degradaci polyfenolických látek

Influence of yeast strain on degradation of polyphenolic substances
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem kmene kvasinek na degradaci polyfenolických látek. V první kapitole literární časti, jsou popsány kvasinky jejich použití a metabolismus. V této kapitole, jsou také uvedeny interakce mezi kvasinkami a polyfenolickými látkami. Druhá kapitola se zabývá mléčnými bakteriemi jejich klasifikací, rozmnožováním a metabolismem při jablečno-mléčné fermentaci. Navíc tato …více
Abstract:
This diploma thesis deals with the influence of the yeast strain on the degradation of polyphenolic substances. In the first chapter of the literature, yeast describe their use and metabolism. In this chapter, the interactions between yeast and polyphenolic substances are also presented. The second chapter deals with lactic bacteria, their classification, multiplication and metabolism in malolactic …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Oponent: Štěpán Tesařík, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta