Stanovení obsahu cukrů ve vzorku pomocí 4-kanálového enzymatického biosenzoru – Bc. Nela Martinková
Bc. Nela Martinková
Diplomová práce
Stanovení obsahu cukrů ve vzorku pomocí 4-kanálového enzymatického biosenzoru
Determination of sugar content in sample by means of 4-channel enzyme biosensor
Abstract:
The aim of this work was the preparation and optimization of 4-channel enzyme biosensor for determination of sugars in wine. The biosensor was based on an immobilization of four enzymes on surfaces of working electrodes available on the screen printed electrode: glucose oxidase, pyranose oxidase, fructose dehydrogenase, invertase and glucosa isomerase. Thus modified sensor was placed in the automated …víceAbstract:
Náplňou tejto práce bolo teda vytvorenie a optimalizácia 4-kanálového enzýmového bio-senzoru pre stanovenie cukrov vo víne. Boli využité enzýmy glukóza oxidáza, pyranóza oxidáza, invertáza, fruktóza dehydrogenáza a glukóza izomeráza, ktoré spracovávajú zodpo-vedajúce substráty za tvorby produktov využiteľných pri elektrochemickej detekcii. Tieto enzýmy boli imobilizované na povrch pracovných elektród …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ar2zb/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2016
- Vedoucí: Mgr. Karel Lacina, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biochemie / Analytická biochemie