Adéla Velechová

Bachelor's thesis

Konzervační látky v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka

Preservatives in food and its effect on the human health
Abstract:
Práce je zaměřená na konzervační látky a to konkrétně na: kyselinu benzoovou, boritou, propionovou, sorbovou a jejich soli. Jsou zde uvedené základní vlastnosti, výroba, expozice, toxikologická a biologická data a především vliv na zdraví člověka.
Abstract:
The work is focused on preservatives, particularly benzoic acid, boric acid, propionic acid, sorbic acid and their salts. Basic properties, manufacturing process, exposure, toxicological and biological data and the effect they have on human health were described.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 6. 2018
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Velechová, Adéla. Konzervační látky v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka. Pardubice, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická