Hana HORÁKOVÁ
Bachelor's thesis
Význam vybraných bylinných čajů
The Importance of Selected Herbal Teas
Anotácia:
Cílem mé bakalářské práce bylo zabývat se vybranými rostlinami z čeledi hluchavkovitých, a to šalvějí lékařskou, mátou peprnou, mateřídouškou obecnou, hluchavkou bílou a meduňkou lékařskou. Konkrétně byly sledovány vlastnosti těchto rostlin ve vztahu k biologicky aktivním látkám. Nejčastěji se vyskytujícími látkami v těchto rostlinách jsou citral, geraniol a borneol.Abstract:
The point of my work was to analyse the selected group of plants from dead nettle family such as sage medical, mint, thyme general, dead nettle white and lemon balm. Specifically I have analysed properties of these plants in relation with biological active substances. The most frequent substances we can find in these plants are citral, geraniol and borneol.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zverejniť od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HORÁKOVÁ, Hana. Význam vybraných bylinných čajů. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Práce na příbuzné téma
-
Bioaktivní látky ve vybraných bylinných a ovocných čajích
Barbora BARTOŠOVÁ -
Bioaktivní látky v zeleném koření
Lucie ARNOŠTOVÁ -
Bioaktivní látky ve vodním prostředí a jejich vliv na ryby - zaměření na cytochromy P450 v rybách
Sidika SAKALLI -
Bioaktivní látky u netradičních surovin rostlinného původu
Jana Orsavová -
Bioaktivní látky ve výživě člověka
Tereza Jirková -
Bioaktivní a dioxinové látky ve volném ovzduší - sledování s využitím biologických metod
Martina Cvešperová -
Aktívne látky v čučoriedkach
Viktória Balaščáková -
Syntetická strategie pro přípravu biologicky aktivních terpenů
Roman Kučera