Antioxidanty v perspektivních zeleninách z hlediska zdravotního vlivu na člověka – Nicola Sochorcová
Nicola Sochorcová
Bachelor's thesis
Antioxidanty v perspektivních zeleninách z hlediska zdravotního vlivu na člověka
Antioxidants in vegetables promising in terms of health effects on humans
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá antioxidanty v méně známých a perspektivních zeleninových druzích. U sedmi zeleninových druhů vypěstovaných na pozemku Zahradnické fakulty v Lednici v roce 2014 byl stanoven obsah kyseliny askorbové a antioxidační kapacita. Antioxidační kapacita byla stanovena metodou DPPH (s difenyl-pikrylhydrazylovým radikálem). Pro stanovení obsahu kyseliny askorbové byla zvolena metoda …moreAbstract:
This thesis deals with lesser known antioxidants and promising vegetable species. In seven kinds of vegetables grown on the property Faculty of Horticulture in Lednice in 2014 was determined by the content of ascorbic acid and antioxidant capacity. The antioxidant capacity was determined by DPPH (diphenyl-s pikrylhydrazylovým radical). For the determination of ascorbic acid method was chosen liquid …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Robert Pokluda, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SOCHORCOVÁ, Nicola. \textit{Antioxidanty v perspektivních zeleninách z hlediska zdravotního vlivu na člověka}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2015. Available from: https://theses.cz/id/lghzw0/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights