Antioxidanty v perspektivních zeleninách z hlediska zdravotního vlivu na člověka – Nicola Sochorcová
Nicola Sochorcová
Bachelor's thesis
Antioxidanty v perspektivních zeleninách z hlediska zdravotního vlivu na člověka
Antioxidants in vegetables promising in terms of health effects on humans
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá antioxidanty v méně známých a perspektivních zeleninových druzích. U sedmi zeleninových druhů vypěstovaných na pozemku Zahradnické fakulty v Lednici v roce 2014 byl stanoven obsah kyseliny askorbové a antioxidační kapacita. Antioxidační kapacita byla stanovena metodou DPPH (s difenyl-pikrylhydrazylovým radikálem). Pro stanovení obsahu kyseliny askorbové byla zvolena metoda …viacAbstract:
This thesis deals with lesser known antioxidants and promising vegetable species. In seven kinds of vegetables grown on the property Faculty of Horticulture in Lednice in 2014 was determined by the content of ascorbic acid and antioxidant capacity. The antioxidant capacity was determined by DPPH (diphenyl-s pikrylhydrazylovým radical). For the determination of ascorbic acid method was chosen liquid …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Robert Pokluda, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticulture / Quality of plant food sources
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva