Změny lipidů při zpracování a skladování potravin z hlediska jejich nutriční a senzorické jakosti – Ing. Josef Soukup
Ing. Josef Soukup
Doctoral thesis
Změny lipidů při zpracování a skladování potravin z hlediska jejich nutriční a senzorické jakosti
Changes of lipids during processing of food in terms of nutritional and sensory quality
Anotácia:
V posledních desetiletích došlo z důvodu změny stravovacích návyků a globalizaci trhu s potravinami k výrazné změně v užívání různých druhů tuků a olejů. Oleje bývají ve srovnání s tuky náchylnější k oxidaci, která patří mezi hlavní reakce vedoucí k degradaci lipidů. Práce je zaměřena jak na tuky a oleje nejčastěji používané v teplé či studené kuchyni (řepkový, slunečnicový a rýžový olej a vepřové …viacAbstract:
In recent decades, due to changes in eating habits and the globalization of the food market, there has been a significant change in the use of various types of fats and oils. Compared to fats, oils tend to be more susceptible to oxidation, which is one of the main reactions leading to lipid degradation. The work is focused both on fats and oils most often used in hot or cold kitchen (rapeseed, sunflower …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 2. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SOUKUP, Josef. \textit{Změny lipidů při zpracování a skladování potravin z hlediska jejich nutriční a senzorické jakosti}. Online. Dizertačná práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/li30zd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesDoctoral programme:
Nutrition and Food
Práce na příbuzné téma
-
Esenciální mastné kyseliny v potravinách a potravinových doplňcích v ČR
Roman MIKŠÍK -
Mastné kyseliny v různých druzích potravin
Dana JELÍNKOVÁ -
Nitro-fatty acids as potential endogenous regulators of macrophage essential physiological functions.
Hana Vereščáková -
Screening of PAHs concentrations and determination of the total fat content and fatty acid profile of traditionally smoking fish in Central region of Cameroon.
Kateřina Šrámková -
Determination of the total fat content and fatty acid profile of selected Cambodian smoked fish
Kateřina Holmanová -
Nutriční a senzorická hodnota rostlinných pomazánek
Jana Reitšpiesová -
Nutriční a senzorická hodnota alternativ mléčných kysaných výrobků
Lucie Rajmicová -
Vliv teploty na nutriční jakost potemníka moučného (Tenebrio molitor L.)
Alena Nevrzalová
Názov
Vložil
Vložené
Práva