Potential of plant-derived compounds to enhance the efficiency of conventional preservatives – Michaela Poslušná
Michaela Poslušná
Bakalářská práce
Potential of plant-derived compounds to enhance the efficiency of conventional preservatives
Abstract:
The aim of the bachelor thesis was to evaluate the available data on the synergistic effect between conventional preservatives and plant-derived compounds. The literature search further discusses food preservation, conventional preservatives and their side effects, plant essential oils, their chemical composition, extraction methods, the use of essential oils as food additives and their effect on sensory …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
- Oponent: Jan Tauchen, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
POSLUŠNÁ, Michaela. \textit{Potential of plant-derived compounds to enhance the efficiency of conventional preservatives}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/lisvit/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Synergistic interactions of plant-derived compounds against patogenic microorganisms
Benedetta Anfossi -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit -
In vitro growth-inhibitory effect of plant-derived products against beverage-spoiling microorganisms
Jan Staš -
Evaluation of in vitro growth-inhibitory interactions between essential oils and their volatile compounds against Staphylococcus aureus in vapour phase.
Marie Straková -
Potential application of plant essential oils for food preservation
Mayda Rojnik
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses lisvit lisvit/2
25. 4. 2023