Vliv teploty skladování na jakostní parametry révových vín – Bc. Lukáš Mudrych
Bc. Lukáš Mudrych
Diplomová práce
Vliv teploty skladování na jakostní parametry révových vín
Effect of Storage Temperature on the Quality Parameters of Grapevine Wines
Anotace:
Tato diplomová práce se zaměřuje na zkoumání vlivu teploty skladování na jakostní parametry révových vín. V literárním přehledu, jsou zahrnuty klíčové faktory ovlivňující kvalitu vín v závislosti na podmínkách skladování. V praktické části práce byly pozorovány tři druhy vín, skladované ve třech různých teplotách. V pravidelných intervalech byly odebírány vzorky, ve kterých byl sledován obsah antioxidační …víceAbstract:
This thesis is focuses on the investigation of the effect of storage temperature on the quality parameters of grapevine wines. In the literature review, key factors affecting the quality of wines depending on storage conditions are included. In the practical part of the thesis, three types of wines stored at three different temperatures were observed. Samples were taken at regular intervals and monitored …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Oponent: Michal Kumšta, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Veronika Jančová -
Význam a použití DPPH v oblasti cereálií
Veronika JANČOVÁ