Kontrola čistoty potravinových doplňků V. – Romana Pázlerová
Romana Pázlerová
Master's thesis
Kontrola čistoty potravinových doplňků V.
Purity Control of Food Supplements V.
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na stanovení optimálních podmínek pro extrakci steroidních látek nadkritickou tekutinou z tekuté matrice doplňků stravy. Separace směsi steroidů byla provedena pomocí metody HPLC - UV.Abstract:
This thesis deals with the determination of selected steroids from liquid food supplements. To this purpose the experimental optimization of the supercritical fluid extraction (SFE) method followed by high-performance liquid chromatography coupled with UV detection (HPLC-UV) was performed.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2008
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2008
- Vedúci: prof. Ing. Karel Ventura, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Pázlerová, Romana. Kontrola čistoty potravinových doplňků V.. Pardubice, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs