Bc. Denisa Vránová

Diplomová práce

Vliv použitých složek na jakost analogů tavených sýrů

The Effect of Used Components on Processed Cheese Analogues Quality
Anotace:
Cílem této práce bylo sledování změny konzistence veganských produktů typu "krájitelný tavený sýr". Pro výrobu modelových vzorků byla použita voda, škrobová směs, slunečnicový olej, sůl, chlorid vápenatý a -karagenan v koncentraci 0,0 - 1,0 % (w/w). V rámci výroby se měnily výrobní parametry - různá tavicí teplota (80 °C, 90 °C) a různé rychlosti otáček (1500 ot, 2000 ot). Následně byly analyzovány …více
Abstract:
The aim of this study was to monitor the changes in the consistency of vegan analogue products described as "processed cheese in slices". Furthermore, water, starch mixture, sunflower oil, salt, calcium chloride, and -carrageenan at a concentration of 0,0-1,0 % (w/w) were used to produce the model samples. As part of the manufacturing process, the applied production parameters were changing different …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vránová, Denisa. Vliv použitých složek na jakost analogů tavených sýrů. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe