Bc. Eva Podešvová
Bachelor's thesis
Smoothie versus ovocný nápoj
Smoothie versus fruit beverages
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nápojů na bázi ovoce, vymezuje pojmy jako ovocná šťáva, nektar, ovocný nápoj a smoothie. Teoretická část práce přináší pohled na hlavní rozdíly mezi šťávou a smoothie na úrovni použitých surovin, makronutrientů a mikronutrientů. Zmiňuje úlohu těchto nápojů v pitném režimu a uvádí, jakou roli hrají ve výživě člověka. Práce také popisuje účinky ovocných nápojů …moreAbstract:
The Bachelor thesis deals with the topic of fruit based beverages, it defines terms such as a fruit juice, nectar, fruit drink and smoothies. The theoretical part of the thesis gives an overview of the main differences between juice and smoothies, it compares its raw materials and nutrition values. The purpose of the thesis is also to clarify a part of fruit beverages in fluid intake and human nutrition …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2017
Identifier:
https://is.muni.cz/th/uk3lb/
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2017
- Supervisor: MVDr. Halina Matějová
- Reader: Ing. Bc. et Bc. Aneta Pohořalá
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Vývoj protrombotického stavu u HIV-pozitivních pacientů a jeho vztah k dalším metabolickým, imunologickým a virologickým markerům
Kateřina Havlíčková -
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Biologické účinky silic, kurkuminoidů a dalších složek v rostlinách z čeledi zázvorovité
Martina Kromsiánová -
Význam vitaminu D a vápníku ve výživě člověka
Magdaléna Bártová -
Programy podpory zdraví na základních školách
Edita PROKOPCOVÁ -
Tropické a subtropické ovoce vhodné pro výrobu džusů.
Karla Lukaszczyková -
Antioxidační, anti-proliferační a imunomodulační účinky ovoce, zeleniny a hub in vitro
Ivo Doskočil -
Tropické ovoce ve výživě člověka
Lucie NĚMEČKOVÁ