Bc. Eva Podešvová
Bakalářská práce
Smoothie versus ovocný nápoj
Smoothie versus fruit beverages
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nápojů na bázi ovoce, vymezuje pojmy jako ovocná šťáva, nektar, ovocný nápoj a smoothie. Teoretická část práce přináší pohled na hlavní rozdíly mezi šťávou a smoothie na úrovni použitých surovin, makronutrientů a mikronutrientů. Zmiňuje úlohu těchto nápojů v pitném režimu a uvádí, jakou roli hrají ve výživě člověka. Práce také popisuje účinky ovocných nápojů …víceAbstract:
The Bachelor thesis deals with the topic of fruit based beverages, it defines terms such as a fruit juice, nectar, fruit drink and smoothies. The theoretical part of the thesis gives an overview of the main differences between juice and smoothies, it compares its raw materials and nutrition values. The purpose of the thesis is also to clarify a part of fruit beverages in fluid intake and human nutrition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2017
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/uk3lb/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2017
- Vedoucí: MVDr. Halina Matějová
- Oponent: Ing. Bc. et Bc. Aneta Pohořalá
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj protrombotického stavu u HIV-pozitivních pacientů a jeho vztah k dalším metabolickým, imunologickým a virologickým markerům
Kateřina Havlíčková -
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Biologické účinky silic, kurkuminoidů a dalších složek v rostlinách z čeledi zázvorovité
Martina Kromsiánová -
Význam vitaminu D a vápníku ve výživě člověka
Magdaléna Bártová -
Programy podpory zdraví na základních školách
Edita PROKOPCOVÁ -
Tropické a subtropické ovoce vhodné pro výrobu džusů.
Karla Lukaszczyková -
Antioxidační, anti-proliferační a imunomodulační účinky ovoce, zeleniny a hub in vitro
Ivo Doskočil -
Tropické ovoce ve výživě člověka
Lucie NĚMEČKOVÁ