Využití vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu piva – Bc. Lenka Maršíková
Bc. Lenka Maršíková
Diplomová práce
Využití vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu piva
Utilization of vacuum-assisted solid phase microextraction for analysis of beer aromaprofile
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá technikou Vac-HSSPME ve spojení s plynovou chromatografií pro analýzu profilu těkavých látek piva. V teoretické části je popsána výroba piva, extrakční metody a chromatografické metody. V experimentální části byl zkoumán vliv vakua na účinnost extrakce. Též byly porovnávány různé způsoby evakuace měřící nádobky. Finální podmínky byly aplikovány na reálné vzorky piv.Abstract:
This thesis deals with Vac-HSSPME technique in connection with gas chromatography for analysis of beer volatile profile. The theoretical part describes beer production, extraction methods and chromatographic methods. In the experimental part the effect of vacuum on efficiency extraction was examined. Also, different ways of evacuating the sampling vial were compared. Finally, optimised conditions were …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2017
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Maršíková, Lenka. Využití vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu piva. Pardubice, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.