Vliv přídavku karagenanů na jakost tavených sýrů – Ing. Petra KOVÁŘOVÁ
Ing. Petra KOVÁŘOVÁ
Diplomová práce
Vliv přídavku karagenanů na jakost tavených sýrů
The influence of added carrageenans to quality of processed cheeses
Anotace:
Pro výrobce i spotřebitele je konzistence důležitý senzorickým znakem při výběru a hodno-cení tavených sýrů. Cílem této diplomové práce je zkoumat vliv přídavku karagenanů ({$\kappa$}-karagenan a ו-karagenan) s cílovou koncentrací 0,05 %, 0,15 % a 0,25 % w/w na visloelas-tické a organoleptické vlastnosti tavených sýrů s 45 % a 50 % w/w tuku v sušině. Tavené sýry byly podrobeny základní chemické …víceAbstract:
The consistence of processed cheese is an important sensoric characteristic when choosing and evaluating of the cheese by producers and consumers. Target of this dissertation is to investigate impact addition carrageenans ({$\kappa$}-carrageenan, ו-carrageenan) with finis concent-ration 0,05 %, 0,15 % and 0,25 % on viskoelastical and organoleptical qualities processed cheese with 45 % and 50 …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2007
Zveřejnit od: 31. 5. 2007
Identifikátor:
5198
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2007
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOVÁŘOVÁ, Petra. Vliv přídavku karagenanů na jakost tavených sýrů. Zlín, 2007. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2007
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 31. 5. 2007 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin