Druhová diverzita bifidobakterií a laktobacilů v trávicím traktu člověka v závislosti na dietě – Lada Kratochvílová
Lada Kratochvílová
Bakalářská práce
Druhová diverzita bifidobakterií a laktobacilů v trávicím traktu člověka v závislosti na dietě
Species diversity of bifidobacteria and lactobacilli in the gastrointestinal tract of human depending on the diet
Anotace:
Druhová diverzita bifidobakterií a laktobacilů v trávicím traktu člověka v závislosti na dietě Souhrn Ve své bakalářské práci se zabývám druhovou diverzitou bifidobakterií a laktobacilů v trávicím traktu člověka v závislosti na dietě. Pro tuto práci byly použity vzorky stolice dárců na konvenční dietě, vegetariánů a jednoho vegana. Jednalo se celkem o 21 vzorků. Vzorky bifidobakterií a laktobacilů …víceAbstract:
Species diversity of bifidobacteria and lactobacilli in the gastrointestinal tract of human depending on the diet Summary In my bachelor thesis I deal with the species diversity of bifidobacteria and lactobacilli in the digestive tract of humans depending on the diet. Twenty-one stool samples of donors which have been consuming a conventional commercial, vegetarian and vegan diet were tested for this …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Věra Bunešová, Ph.D.
- Oponent: Roman Švejstil, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRATOCHVÍLOVÁ, Lada. \textit{Druhová diverzita bifidobakterií a laktobacilů v trávicím traktu člověka v závislosti na dietě}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/lolaru/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Využití MALDI-MS v taxonomii bakterií mléčného kvašení
Marta Medková -
Aspekty výživy psa metodami "Bone and Raw Food Diet" (BARF) a "Raw Meat-based Diet" (RMBD)
Štěpánka Klánová -
Reconstructing diet of Celtic in Moravia (Rousinov & Kralice na Hane, 400-150 BCE): Dental Microwear
Gabriela Joanna Sečkářová -
Stopové prvky u jednostranně založených diet
Pavlína Kosečková -
Fodmap diet
Aneta Martinková -
Nordic diet nejen pro inspiraci
Eliška Lagová -
Hodnocení kvality stravy u pacientů s indikací některé ze základních diet
Klára VAŇKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva