Michaela Sabotová
Bachelor's thesis
Výroba a kvalita UHT mlieka
Production and quality of UHT milk
Anotácia:
Práce se zabývá způsobem tepelného ošetření mléka, je zaměřená na UHT ošetření. UHT mléko je trvanlivé mléko, které se vyrábí z mléka a je tepelně ošetřené. Způsob tepelného ošetření je ultravysokotepelný ohřev UHT (Ultra Heat Treatment). Mléko je zahřáté na teplotu 135 ° C velmi krátkou dobu (1 až 2 sekundy). Pak se rychle zchladí a plní se do aseptických obalů. Dochází k eliminaci přítomných mikroorganismů …viacAbstract:
This work deals with ways of heat treatment of milk but a big part of my work focuses on UHT treatment. UHT milk is a milk with a long period of shelf life which is made from milk and it is heat treated. The way of heat treatment is an Ultra Heat Treatment, UHT. The milk is heated on 135 °C for a little while (1, 2 sec). Then, it is chilled very fastly and it is filled to the antiseptic package. Present …viacAbstract:
Práca sa zaoberá spôsobom tepelného ošetrenia mlieka, zameraná na UHT ošetrenie. UHT mlieko je trvanlivé mlieko, ktoré sa vyrába z mlieka a je tepelne ošetrené. Spôsob tepelného ošetrenia je ultravysokotepelný ohrev UHT (Ultra Heat Treatment). Mlieko je zohriate na teplotu 135 °C veľmi krátku dobu (1 až 2 sekundy). Potom sa rýchlo schladí a plní sa do aseptických obalov. Dochádza k eliminácii prítomných …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva