Přírodní barviva a jejich stálobarevnost v potravinářských výrobcích – Bc. Zuzana Hledíková
Bc. Zuzana Hledíková
Master's thesis
Přírodní barviva a jejich stálobarevnost v potravinářských výrobcích
Natural colorants and their color fastness in food products
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá přírodními barvivy a jejich stálebarevností v potravinářských výrobcích. Cílem práce bylo vypracovat literární rešerši na základě odborné literatury a provést analýzu změn přírodních barviv v sirupech o různé refrakci. Bylo testováno 12 přírodních barviv od 3 různých dodavatelů po dobu 21 dní v sirupech o refrakci 0 °Brix, 8 °Brix, 32,5 °Brix a 65 °Brix a hodnotami pH …viacAbstract:
This master’s thesis deals with natural colorants and their color fastness in food products. The aim of this thesis was to elaborate a literature review based on scientific literature and carry out an analysis of color changes in sirups with various refraction. 12 natural colorants from 3 different suppliers were tested in sirups with refraction 0 °Brix, 8 °Brix, 32,5 °Brix and 65 °Brix and pH values …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Petr Otřísal, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology