Vliv konzervace zeleninových omáček na jejich kvalitativní parametry – Mgr. Petra Lupoměská
Mgr. Petra Lupoměská
Master's thesis
Vliv konzervace zeleninových omáček na jejich kvalitativní parametry
The influence of preservation of vegetable sauces on their qualitative parameters
Anotácia:
Zeleninové omáčky byly společně s dalšími produkty s nízkým pH v minulosti považovány za mikrobiologicky bezpečné. V posledních letech však začalo docházet k alimentárním nákazám i v souvislosti s konzumací těchto potravin. V případě zeleninových omáček byly tyto případy spojeny především se salsou, ale v menší míře i například s chilli omáčkami. K hlavním přenášeným patogenům patří Escherichia coli …viacAbstract:
Vegetable sauces, along with other low pH products, have been considered microbiologically safe in the past. In recent years, however, foodborne illness outbreaks related to consumption of these foods have begun to occur. In the case of vegetable sauces, these outbreaks were associated mainly with salsa, but to a lesser extent, even with chilli sauces. The main transmitted pathogens include Escherichia …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Matěj Božik
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LUPOMĚSKÁ, Petra. \textit{Vliv konzervace zeleninových omáček na jejich kvalitativní parametry}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/ltwx4a/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva