Mikrobiologie kávy - mikroorganismy kontaminující kávu v průběhu zpracování a skladování. – Peter Csányi
Peter Csányi
Bachelor's thesis
Mikrobiologie kávy - mikroorganismy kontaminující kávu v průběhu zpracování a skladování.
Mikrobiologie kávy - mikroorganismy kontaminující kávu v průběhu zpracování a skladování
Abstract:
V teoretické části byl popsán stručný pohled na původ, charakteristiku kávy, fáze výroby od pěstování, zběru přes metody zpracování, důležitou fermentaci až po samotné technologické zpracování zelené kávy.Dále byla pozornost v literárním přehledu věnovaná vláknitým mikromycétám (plísním), které můžou v průběhu výroby a skladování kontaminovat kávové boby. Vláknité mikromycéty jsou ubikvitárně rozšířené …moreAbstract:
The theoretical part describes a brief overview of the origin, the characteristics of coffee, the production phases from cultivation, harvesting through processing methods, and important fermentation to the technological processing of green coffee itself. Furthermore, attention in the literature review has been paid to filamentous mi-cromycetes (fungi) which can contaminate coffee beans during production …moreAbstract:
V teoretickej časti bol popísaný stručný pohľad na pôvod, charakteristiku kávy, fázy výroby od pestovania, zberu cez metódy spracovania, dôležitú fermentáciu až po samotné technologické spracovanie zelenej kávy. Ďalej bola pozornosť v literárnom prehľade venovaná vláknitým mikromycétam (plesniam), ktoré môžu v priebehu výroby a skladovania kontaminovať kávové bôby. Vláknité mikromycéty sú ubikvitárne …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
CSÁNYI, Peter. \textit{Mikrobiologie kávy - mikroorganismy kontaminující kávu v~průběhu zpracování a~skladování.}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2019. Available from: https://theses.cz/id/lwgr98/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Mikrobiologická analýza rostlinných náhrad masa
Klára Dospivová -
Mikrobiologická analýza dehydratovaných a sterilovaných pokrmů
Jarmila Šuláková -
Současná praxe s provozem kompostovacích toalet v Praze a okolí a mikrobiologická analýza vzniklého kompostu
Ivo Pardus -
Mikrobiologická analýza ovocných šťáv v závislosti na technologickém ošetření
Gabriel Slanicay -
Produkce povrchově aktivních látek bioloužicími mikroorganismy
Matěj Masař -
The use of separation methods for characterization of microorganisms
Marie Vykydalová -
Fenotypová analýza transgenních linií vojtěšky (Medicago sativa) exprimujících MMK2 v symbiotické interakci s mikroorganismy rodu Rhizobium
Veronika KÚKOLOVÁ -
Degradace polycyklických aromatických uhlovodíků půdními mikroorganismy
Zuzana Dvořáková