Peter Csányi

Bachelor's thesis

Mikrobiologie kávy - mikroorganismy kontaminující kávu v průběhu zpracování a skladování.

Mikrobiologie kávy - mikroorganismy kontaminující kávu v průběhu zpracování a skladování
Abstract:
V teoretické části byl popsán stručný pohled na původ, charakteristiku kávy, fáze výroby od pěstování, zběru přes metody zpracování, důležitou fermentaci až po samotné technologické zpracování zelené kávy.Dále byla pozornost v literárním přehledu věnovaná vláknitým mikromycétám (plísním), které můžou v průběhu výroby a skladování kontaminovat kávové boby. Vláknité mikromycéty jsou ubikvitárně rozšířené …more
Abstract:
The theoretical part describes a brief overview of the origin, the characteristics of coffee, the production phases from cultivation, harvesting through processing methods, and important fermentation to the technological processing of green coffee itself. Furthermore, attention in the literature review has been paid to filamentous mi-cromycetes (fungi) which can contaminate coffee beans during production …more
Abstract:
V teoretickej časti bol popísaný stručný pohľad na pôvod, charakteristiku kávy, fázy výroby od pestovania, zberu cez metódy spracovania, dôležitú fermentáciu až po samotné technologické spracovanie zelenej kávy. Ďalej bola pozornosť v literárnom prehľade venovaná vláknitým mikromycétam (plesniam), ktoré môžu v priebehu výroby a skladovania kontaminovať kávové bôby. Vláknité mikromycéty sú ubikvitárne …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta