Mikrobiologie kávy - mikroorganismy kontaminující kávu v průběhu zpracování a skladování. – Peter Csányi
Peter Csányi
Bachelor's thesis
Mikrobiologie kávy - mikroorganismy kontaminující kávu v průběhu zpracování a skladování.
Mikrobiologie kávy - mikroorganismy kontaminující kávu v průběhu zpracování a skladování
Anotácia:
V teoretické části byl popsán stručný pohled na původ, charakteristiku kávy, fáze výroby od pěstování, zběru přes metody zpracování, důležitou fermentaci až po samotné technologické zpracování zelené kávy.Dále byla pozornost v literárním přehledu věnovaná vláknitým mikromycétám (plísním), které můžou v průběhu výroby a skladování kontaminovat kávové boby. Vláknité mikromycéty jsou ubikvitárně rozšířené …viacAbstract:
The theoretical part describes a brief overview of the origin, the characteristics of coffee, the production phases from cultivation, harvesting through processing methods, and important fermentation to the technological processing of green coffee itself. Furthermore, attention in the literature review has been paid to filamentous mi-cromycetes (fungi) which can contaminate coffee beans during production …viacAbstract:
V teoretickej časti bol popísaný stručný pohľad na pôvod, charakteristiku kávy, fázy výroby od pestovania, zberu cez metódy spracovania, dôležitú fermentáciu až po samotné technologické spracovanie zelenej kávy. Ďalej bola pozornosť v literárnom prehľade venovaná vláknitým mikromycétam (plesniam), ktoré môžu v priebehu výroby a skladovania kontaminovať kávové bôby. Vláknité mikromycéty sú ubikvitárne …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CSÁNYI, Peter. \textit{Mikrobiologie kávy - mikroorganismy kontaminující kávu v~průběhu zpracování a~skladování.}. Online. Bakalárska práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/lwgr98/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická analýza rostlinných náhrad masa
Klára Dospivová -
Mikrobiologická analýza dehydratovaných a sterilovaných pokrmů
Jarmila Šuláková -
Mikrobiologická analýza ovocných šťáv v závislosti na technologickém ošetření
Gabriel Slanicay -
Současná praxe s provozem kompostovacích toalet v Praze a okolí a mikrobiologická analýza vzniklého kompostu
Ivo Pardus -
Produkce povrchově aktivních látek bioloužicími mikroorganismy
Matěj Masař -
The use of separation methods for characterization of microorganisms
Marie Vykydalová -
Fenotypová analýza transgenních linií vojtěšky (Medicago sativa) exprimujících MMK2 v symbiotické interakci s mikroorganismy rodu Rhizobium
Veronika KÚKOLOVÁ -
Degradace polycyklických aromatických uhlovodíků půdními mikroorganismy
Zuzana Dvořáková